Kenttä

Saapuminen kentälleVarauskalenteri Vierailijamaksu Säännöt ja ohjeet

VSPH:n kentällä on paljon treenitilaa: suuri pk-kenttä, pikkukenttä sekä iso parkkipaikkakenttä. Kaikki kentät ovat nurmipohjaisia. Kenttien yhteydessä on myös pieni hiekkapohjainen parkkipaikka, komposti-wc, katsomo, nuotiopaikka, varasto ruohonleikkureille ja treenitarvikkeille sekä mökki terasseineen. Pk-kentällä on puinen A-este. Varastosta jäsenten käytössä pressuhyppyeste, tokotarvikkeet sekä rally-tokon kyltit ja kylttitelineet. Kentälle tulee sähkö, muttei juoksevaa vettä.


Saapuminen kentälle

Kentän osoite on Vesilahdentie 225, Vaasa. Google Maps -linkki kentälle.

Etelästä (Vaasan suunnasta) tullessa nouse Kokkolantieltä (E8) Botniahalli-rampille ja käänny oikealle Karperöntielle. Pohjoisesta (Kokkolan suunnasta) tullessa nouse Kokkolantieltä Botniahalli-rampille ja käänny vasemmalle Karperöntielle.

Aja S-Marketin/Maskun liikennevaloista suoraan ja käänny noin 1,2 kilometrin kuluttua vasemmalle Vesilahdentielle. Risteyksessä on VSPH:n kyltti. Aja Vesilahdentietä noin 200 metriä ja saavut suoraan isolle parkkipaikalle. Jatkamalla vielä reilut 100 metriä Vesilahdentietä pitkin pääset pienelle parkkipaikalle, joka sijaitsee tien oikealla puolella.


Kentän ja hallin varauskalenteri

Varauskalenterista näet kentän ja hallin varaustilanteen. Eri tilat kentällä on merkitty kalenterissa värikoodein:


Kentän vierailijamaksu

Yhdistyksen ei-jäsenille tarjotaan tutustumiskäyntinä mahdollisuus treenikertaan 5 euron kertamaksulla. 

Toimi näin:

 • Maksa yhdistyksen tilille FI39 3131 3001 6732 68 viitteellä 2017185 summa 5 €.
 • Lähetä sähköpostilla kopio maksukuitista sekä koska olet menossa treenaamaan ETUKÄTEEN osoitteeseen vsph.ry@gmail.com.

Kentän säännöt
 1. Kenttä on käytössä klo 7-22
 2. Kenttä on tarkoitettu VSPH:n jäsenten käyttöön.
 3. Koirien ulkoiluttaminen kielletty.
 4. Parkkipaikoilla tai liikuttaessa alueelta toiselle koirat on pidettävä aina kytkettyinä tai hallinnassa ohjaajan lähellä.
 5. Isolle kentälle ei saa viedä juoksunarttuja. Pienelle kentälle saa.
 6. Autot jätetään P-paikoille.
 7. Omat roskat ja koirien jätökset siivotaan itse.
 8. Kentällä ei käytetä koulutusmetodeja, jotka ovat ristiriidassa Suomen eläinsuojelulain tai MMM:n määräysten kanssa.

Eettinen ohjeistus

Vaasan Seudun Palveluskoiraharrastajat ry:n toiminnassa noudatetaan Suomen Palveluskoiraliiton eettisiä ohjeita. Jos yhdistyksen tilaisuudessa, kentällä tai tiloissa havaitaan koiran epäeettistä kohtelua, siitä on ilmoitettava yhdistyksen hallitukselle sekä Palveluskoiraliitolle toimintaohjeita noudattaen. Ohjeistus on luettavissa Suomen Palveluskoiraliiton nettisivuilla ao. linkin kautta.


Koirien tarttuvien tautien leviämisen ehkäisy

Noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä ja ohjeistuksia tarttuvien tautien leviämisen ehkäisyn suhteen. Huolehdithan sekä omastasi että treenikavereiden koirien terveydestä toimimalla näiden ohjeistusten mukaan!

Pidä huolta siitä, että koirallasi on voimassa oleva penikkatautirokotus-, parvovirusripuli- ja tarttuva maksatulehdusrokotus sekä raivotauti- eli rabiesrokotus. Myös kennelyskärokotus on suositeltavaa pitää voimassa.

Jos koirasi sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa tulla kentälle, hallille tai yhdistyksen tapahtumiin ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Myös loistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi treenata kentällä tai hallilla.

Jos koirasi sairastuu johonkin tarttuvaan tautiin, ja olet hiljattain treenannut hallilla tai kentällä, ilmoitathan sairastumisesta ystävällisesti puheenjohtajalle vsph.ry@gmail.com, jotta johtokunta voi tiedottaa muita jäseniä tarkkailemaan koiriansa oireilun varalta.


Turvallisuus & koiran aggressiivinen käyttäytyminen

VSPH:n johtokunta on päättänyt (6/2022), että niin kentällä kuin hallilla koirat kulkevat kytkettyinä siirtymät treenikentille. Koira kannattaa kytkeä myös kesken treenin ”luppoaikana”, jos se ei ole vielä kunnolla hallinnassa. Tällä pyritään ennakoimaan onnettomuuksia treenikentillä.

Johtokunta on laatinut yhdistyksen jäsenille toimintaohjeet koskien koiran aggressiivista käyttäytymistä harjoituksissa ja harjoitusalueiden lähialueella. Johtokunta haluaa tietää, kuinka paljon jäsenet kohtaavat seuran toiminnan parissa koirien aggressiivista käytöstä.

Jos kohdallesi hallilla tai kentällä osuu tilanne, jossa koira käyttäytyy aggressiivisesti, toimi näin:

 • Kirjaa ylös tapahtumat ja lähetä ne johtokunnan puheenjohtajalle sähköpostiin vsph.ry@gmail.com
 • Voit olla tapahtumassa hyökkäävän koiran omistaja, kohteeksi joutunut tai kohteeksi joutuneen koiran omistaja tai tilanteen silminnäkijä. On tärkeää, että ilmoituksessa kuvataan mahdollisimman selkeästi vihaiseen käyttäytymiseen johtanut tilanne, mitä koira teki ja keneen/mihin vihainen käytös kohdistui.
 • Tapahtumia kirjatessa voit halutessasi arvioida seuraavia asioita: Mitkä tekijät vihaiseen käyttäytymiseen johtivat, oliko tilanteessa esim. jotain erityisen provosoivaa? Puriko koira ihmistä tai toista koiraa, vai pyrkikö se vain varoittamaan? Oliko reaktio ylimitoitettu suhteutettuna ärsykkeeseen? Johtuiko vihainen käytös pelokkuudesta?

Ilmoitukset käsitellään johtokunnan sisällä luottamuksellisesti. Saatuja tietoja käytetään muun muassa harjoitusympäristön turvallisuuden parantamiseen.